AMSTERDAM - Van de zeventien mensen die tijdens de nieuwjaarsnacht gewond raakten bij het ongeluk in het Friese Raard liggen er nog tien in verschillende ziekenhuizen.

Dat heeft de gemeente Dongeradeel, waar het dorp onder valt, woensdag bekendgemaakt.

De slachtoffers hebben lichte tot zware verwondingen. Hoe zij eraan toe zijn, kan de gemeente niet zeggen. Dinsdagavond bezweek een van de slachtoffers aan zijn verwondingen. Het gaat om een 59-jarige man uit Raard.

Bij het ongeluk reed een 42-jarige vrouw uit Dokkum in op een groep van zo'n veertig mensen bij een vreugdevuur. De vrouw werd mogelijk verblind door het vuur en zag daardoor de mensen die op de weg stonden over het hoofd. Volgens de politie was er geen opzet in het spel.

Nazorg

Woensdag spraken de gemeente, GGD, GGZ, Slachtofferhulp en andere organisaties in het dorp met elkaar over de nazorg van het ongeval.

De gemeente Dongeradeel houdt woensdag om 19.30 uur in het dorpshuis een besloten bijeenkomst voor inwoners van Raard, Bornwird en Foudgum en alle hulpverleners. Het onderzoek naar het ongeluk is woensdag voortgezet.