HEEZE - Het station van Heeze (Brabant) is maandag aan het eind van de middag door zwaar vuurwerk beschadigd. Tientallen ruiten van een voetgangerstunnel vlogen eruit.

Dat meldde de politie. Treinen konden een half uur niet stoppen en moesten daarna enige tijd langzaam rijden in verband met het opruimen van alle scherven.

Dat zei een woordvoerster van spoorbeheerder Prorail. De rommel is nu weg en de ruiten worden later vervangen.

Eerder op de dag belandde in Heeze ook al een ijzeren glijbaan door de ontploffing van vuurwerk op het dak van een woning. Dat blijkt uit berichten op Twitter.

Woning beschadigd

Ook op andere plaatsen zorgde zwaar vuurwerk maandagavond voor schade. Zo raakte een Velpse woning beschadigd nadat zwaar vuurwerk door de brievenbus van het huis was gegooid.

Door de explosie raakten muren en deuren ontzet. Dat meldde de brandweer. De bewoner, die niet thuis was, wordt opgevangen en moet elders de nacht doorbrengen. In het huis aan de Beltjeshof ontstond een klein brandje dat snel was geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lantaarnpaal

In Assen hebben vandalen maandagavond met zwaar vuurwerk een lantaarnpaal opgeblazen. De politie heeft na de explosie drie jongeren aangehouden. Twee van de drie zitten vast voor onderzoek. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.