AMSTERDAM - In de zwarte Range Rover die zaterdagavond in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam onder vuur werd genomen, zaten naast de twee dodelijke slachtoffers nog een of meerdere personen.

Dat hebben getuigen tegenover de politie verklaard.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de schietpartij, wil graag in contact komen met de andere inzittenden in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de achtergronden van de 'wildwesttaferelen' in Amsterdam West.

De Range Rover met Frans kenteken werd zaterdagavond met automatische vuurwapens veelvuldig beschoten. De Amsterdammers van Marokkaanse origine Saïd (21) en Youssef (28) kwamen daarbij om.

De daders namen op hun vlucht in een zilverkleurige Audi A4 ook twee motoragenten onder vuur. Zij bleven ongedeerd. De slachtoffers zijn bekenden van de politie.

Bijeenkomst

Buurtbewoners die iets hebben gemerkt van de schietpartij zijn donderdagavond welkom op een bijeenkomst in de lokale bibliotheek. Het stadsdeel heeft de avond georganiseerd voor getuigen die geschrokken zijn van de 'wildwesttaferelen' in hun wijk. Onder meer Slachtofferhulp is daarbij aanwezig.

Zo'n 900 adressen in en rond de Van Bossestraat krijgen maandag een uitnodiging voor de bijeenkomst. ''Veel mensen zijn zich rotgeschrokken. We kunnen ons voorstellen dat sommigen behoefte hebben even hun verhaal te doen'', aldus een woordvoerster van het stadsdeel.