ENSCHEDE - De brandweer in Enschede schat dat de brand, die maandagochtend een deel van de meubelboulevard in die plaats verwoestte, een miljoenenschade heeft veroorzaakt.

De brandweer gaat samen met de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand als de resten van de brand zijn opgeruimd, wat vermoedelijk pas maandagavond het geval is.

De omwonenden die maandagochtend hun huizen moesten verlaten, mochten begin van de middag weer naar huis.

Toen gingen ook de wegen in de buurt van het complex aan het Schuttersveld weer open, net als de winkels die niet door de brand werden getroffen. Twee winkels en een restaurant zijn uitgebrand.

Zo'n 35 mensen moesten hun huizen verlaten, onder wie bewoners van een opvangcentrum van het Leger des Heils. Voor hen was onderdak geregeld.

De brand ontstond in een beddenwinkel. Daar was even daarvoor het inbraakalarm afgegaan.

Bekijk beelden van de brand:

Kanaal

De brandweer in Enschede gebruikte maandagochtend water uit het Twentekanaal om de zeer grote brand na te blussen. Om water aan te voeren werden brandslangen over een lengte van kilometers uitgelegd naar het kanaal.

De straten waar de waterslangen lagen, waren daarom tijdelijk afgesloten. Verkeer dat naar het centrum van Enschede wilde, moest omrijden.

In september brandde een bedrijfsverzamelgebouw vlak bij de meubelboulevard uit. Ook toen moesten deels dezelfde bewoners hun huizen uit.

Heeft u foto's van de brand? Zet ze hier op NUfoto