AMSTERDAM - De twee mannen die zaterdagavond omkwamen bij een schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt komen uit de hoofdstad.

Het waren twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar oud, zo liet de politie zondag weten.

Om wie het precies gaat, wil de woordvoerder van de politie niet zeggen, maar het duo ''komt voor in de systemen van de politie''.

Hoe zij eerder in contact zijn gekomen met de politie, wordt niet meegedeeld. Ook is de identiteit van de slachtoffers nog niet bevestigd door de familie, maar de politie gaat ervan uit de juiste personen voor zich te hebben.

Automatische wapens

De slachtoffers zaten in een zwarte Range Rover met Frans kenteken die rond 22.30 uur met automatische vuurwapens veelvuldig werd beschoten.

Een van hen stierf ter plaatse, de ander overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook in de directe omgeving van de auto werd geschoten.

Gestolen

De zilverkleurige Audi A4 waarmee de verdachten zijn gevlucht, is gestolen. Waar en wanneer die auto precies gestolen is, wil de woordvoerder niet kwijt. De auto werd, nadat de daders waren ontkomen, gevonden in de Bok de Korverweg in Amsterdam.