BARNEVELD - Enkele getuigen die de politie zocht in verband met een ongeval met een auto en een trein in Barneveld, hebben zich bij de politie gemeld.

Dat meldde een woordvoerster zondag.

Bij het ongeluk op een spoorwegovergang kwam een 31-jarige man uit Putten om het leven. Hij was de inzittenden van de auto te hulp geschoten.

De politie gaf vrijdag aan nog op zoek te zijn naar bepaalde getuigen voor het onderzoek. Volgens de woordvoerster hebben de mensen die de politie nodig had, nog dezelfde dag contact opgenomen. Het onderzoek is nog gaande.

Bejaard echtpaar

In de auto zat een hoogbejaard echtpaar. De 92-jarige Barneveldse vrouw raakte zwaargewond, haar even oude echtgenoot bleef ongedeerd.

Het stel reed donderdag op een spoorwegovergang in hun woonplaats toen de spoorbomen dichtgingen. De chauffeur schrok daar zo van dat hij zijn auto liet afslaan.

De 31-jarige man uit Putten zag dat gebeuren en wilde het paar uit de auto trekken, maar werd daarbij zelf door de aanstormende trein gegrepen. De 92-jarige man wist nog op tijd uit de auto te stappen.