AMSTERDAM - De vrouw die zaterdagavond op de snelweg A7 bij Hoogezand-Sappemeer door een ongeluk om het leven kwam, was een 67-jarige inwoonster van Hoogezand. Dat meldde de politie zondag.

Bij het ongeval, waarbij twee personenauto's op elkaar botsten, raakten ook zeven mensen gewond. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De ravage was groot.

De gewonden zijn twee meisjes (12 en 14 jaar) en hun vader en moeder (40 en 39 jaar) uit Groningen en drie inwoners van Hoogezand: twee mannen van 63 en 68 jaar en een 63-jarige vrouw.

De oudere mensen zaten in de auto met de 67-jarige vrouw die overleed.

Afgesloten

De snelweg werd in de richting van Groningen tijdelijk afgesloten. Dat gebeurde zondag gedurende een half uur opnieuw in verband met het onderzoek. Het verkeer werd omgeleid.

Bij het verlenen van hulp landde zaterdagavond ook een traumahelikopter. Een automobilist op de andere weghelft, die vermoedelijk daardoor was afgeleid, veroorzaakte een nieuwe botsing waarbij drie lichtgewonden vielen.

Ongeval A7

Op de snelweg A7 bij Hoogezand-Sappemeer in Groningen is zaterdagavond een vrouw omgekomen door een ongeluk. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht door de VOA (Ongevallen Analyse Dienst). De A7 is enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer. Ook aan de andere kant van de snelweg (200 meter verderop) heeft een ongeval plaatsgevonden in de “kijkersfile”. Hierbij zijn drie gewonden gevallen aldus politiewoordvoerder Jan Visser. © NU.nl/Dennis Venema
Ook zijn vijf mensen gewond geraakt. Dat meldde de politie. De snelweg is in de richting van Groningen tijdelijk afgesloten. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht door de VOA (Ongevallen Analyse Dienst). De A7 is enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer. Ook aan de andere kant van de snelweg (200 meter verderop) heeft een ongeval plaatsgevonden in de “kijkersfile”. Hierbij zijn drie gewonden gevallen aldus politiewoordvoerder Jan Visser. © NU.nl/Dennis Venema
Rond half 7 's avonds reden twee personenauto's op elkaar op de snelweg. De slachtoffers zijn vervoerd naar het ziekenhuis, vermoedelijk met ernstige verwondingen. Ook is een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk gekomen om te assisteren. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht door de VOA (Ongevallen Analyse Dienst). De A7 is enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer. Ook aan de andere kant van de snelweg (200 meter verderop) heeft een ongeval plaatsgevonden in de “kijkersfile”. Hierbij zijn drie gewonden gevallen aldus politiewoordvoerder Jan Visser. © NU.nl/Dennis Venema
Over de identiteit van de overleden vrouw en de vijf gewonden is nog niets bekend. © NU.nl/Dennis Venema