AMSTERDAM - In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is zaterdagavond op meerdere plaatsen geschoten.

Een man is gedood, een ander is zwaargewond gevonden in de Van Bossestraat. Ook twee motoragenten zijn beschoten. Dat maakte de politie bekend.

De agenten zijn beschoten op de Haarlemmerweg door de verdachten die op de vlucht waren na de schietpartijen in de stad. De verdachten zijn in westelijke richting gevlucht, de politie is naar hen op zoek.

Waar het lijk van de doodgeschoten man is gevonden, wil de woordvoerder van de politie niet zeggen. De gewonde man is vanuit de Van Bossestraat naar het ziekenhuis gebracht.

Vloeistof lekken

Volgens agente Andrea Prins lekken verschillende voertuigen vloeistof als gevolg van de beschietingen en liggen er op verschillende plekken hulzen. Er is geschoten met automatische wapens, meldde zij via Twitter.

Een getuige meldt aan de NOS dat een terreinwagen werd achtervolgd door een andere auto. De twee auto's botsten tegen elkaar en toen de passagiers van de terreinwagen uitstapten werd zeker één van hen beschoten door de achtervolgers.

In de buurt is een zwarte Range Rover aangetroffen met een Frans kenteken. De voorruit is doorzeefd met kogels.

Over de identiteit van de verdachten en de slachtoffers doet de politie voorlopig geen mededelingen.

Vorige week raakten twee mannen zwaargewond door een schietpartij in Amsterdam-Osdorp. De afgelopen maanden kwamen verschillende mensen om bij schietpartijen in de hoofdstad.

Heeft u foto's van de schietpartij? Stuur ze in op NUfoto