MEPPEL - Een stille tocht die zaterdagavond door Meppel voerde, heeft flink wat mensen op de been gebracht. Een woordvoerder van de gemeente hield het op 1000 deelnemers, organisator Henk van Veen op 2000.

Ze herdachten met de tocht de 15-jarige Fleur uit Staphorst en maakten een statement tegen pesten.

Fleur sprong op 11 december voor de trein in Meppel, naar verluidt omdat zij gepest werd. Vandaar dat een prijswinnend gedicht van haar over juist dat onderwerp werd voorgelezen als startsein voor de tocht.

Ook de burgemeester van Meppel sprak voorafgaand aan de tocht.

Indrukwekkend

''De tocht door Meppel was enorm indrukwekkend. De sfeer was zo warm, zo meelevend'', laat Van Veen weten. Onderweg ging bij horecagelegenheden de muziek uit en de deuren dicht. Met bloemen in hun handen maakten de deelnemers de tocht af. Zij legden die uiteindelijk neer op het Kerkplein.

''Achteraf bleven de mensen lang hangen, er werd veel gepraat. Voor de familie is het geweldig dat er zo'n grote opkomst was, voor de organisatie is het fijn dat we geslaagd zijn in onze opzet om de aandacht op dit onderwerp te vestigen'', aldus Van Veen. ''Ik hoop dat dit de laatste stille tocht is die we om deze reden hebben gehouden.''