ENSCHEDE - De 3FM-actie Serious Request voor het Rode Kruis heeft maandag 12.251.667 euro opgebracht, een record. 

Dat meldt 3FM. Het geld is bestemd voor de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar bracht de actie in het Glazen Huis in Leiden ruim 8.6 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.

De laatste tussenstand die de dj's in het Glazen Huis vlak voor zessen bekend konden maken bedroeg 8.477.429 euro. Vorig jaar was dat 5.992.772, dus bijna 2,5 miljoen euro lager.

Om 21.00 uur verlieten Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom na zes dagen non-stop radiomaken hun glazen studio in Enschede.

Dat de negende editie van Serious Request zou afstevenen op een record was al vanaf het begin duidelijk. De tussenstanden lagen elke dag vele malen hoger dan die van vorig jaar. Zondagavond stond de teller in Enschede op ruim 6,1 miljoen euro. 

Zweden

Dit jaar stonden er ook Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea. Alle acties bij elkaar leidden dit jaar tot een totaalbedrag van ruim 100 miljoen euro. Vorig jaar was het bijna 23 miljoen euro. Ook het totaalbedrag is een recordopbrengst.

De slotdag stond in het teken van het finalefeest. Onder meer The Opposites, Kane, Go Back to The Zoo, Ilse DeLange, Laura Jansen en Caro Emerald traden op.

Volgend jaar staat het Glazen Huis op het Zaailand in Leeuwarden.

Alles over Serious Request l Interview Eric Corton l Reportage Malawi
Lezersfoto's op NUfoto l Stuur zelf foto's in