ROTTERDAM - Van de 20 Feyenoordfans die zondag werden opgepakt rond de wedstrijd van hun club tegen FC Groningen, zit maandag nog een verdachte vast.

Het gaat om een supporter die in zijn auto een vuurwerkbom had liggen. Bij hem thuis werd nog meer vuurwerk gevonden, zo meldde een woordvoerster van de politie maandag.

Ze vertelde dat een klein deel van de aangehouden personen naar huis is gestuurd, omdat er tegen hen te weinig bewijs is om ze langer vast te houden.

Tegen het overgrote deel bestaat nog altijd de verdenking dat ze rellen voorbereidden in aanloop naar het competitieduel. De hooligans werden in en rond Rotterdam opgepakt.

Er was informatie binnengekomen bij de politie dat supporters van Feyenoord van plan waren om voor ongeregeldheden te zorgen. Bij de aanhoudingen zijn ook 3 auto's in beslag genomen.

Drugs

Bij het controleren van deze auto's en de verdachten werden hard- en sofdrugs gevonden, evenals gezichtsbedekking, een aantal messen, een wapenstok en een vuurwerkbom.

Drie van de aangehouden supporters werden gepakt bij een Rotterdams café. Daar bevonden zich 40 Feyenoordsupporters, die uit voorzorg allen ter plekke zijn gecontroleerd.

De drie personen zijn aangehouden omdat ze gesignaleerd stonden of geen legitimatie konden tonen.