ENSCHEDE - Bij de actie van 3FM tegen babysterfte stond de teller zondagavond rond half negen op 6.142.180 euro.

Dat meldde een woordvoerster van de popzender. Vorig jaar had de inzamelingsactie na de vijfde dag bijna 3,6 miljoen euro opgeleverd.

De 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zitten sinds dinsdagavond in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Ze zamelen vanuit de tijdelijke studio geld in voor de strijd tegen babysterfte.

''In het Glazen Huis is inmiddels een derde brievenbus gezaagd. Mensen hoeven dan niet meer tot anderhalf uur lang in de rij te staan om geld te doneren'', aldus de woordvoerster. Zondagochtend vroeg stond de Oude Markt al helemaal vol mensen. ''In de stromende regen kwam jong en oud om geld te geven. Dát zijn de echte helden van de actie.''

Maandag, kerstavond, mogen de dj's het Glazen Huis weer uit. Dan wordt ook de eindstand van dit jaar bekend. Vorig jaar leverde Serious Request een recordbedrag op van ruim 8,6 miljoen euro. 

Verrassing

Tijdens hun laatste avond in het Glazen Huis werden de dj’s verrast met een bijzonder telefoontje. Will.i.am belde naar de studio om de mannen een hart onder de riem te steken.

De rapper sprak zijn waardering uit voor de actie van 3FM. Giel Beelen vroeg will.i.am om een persoonlijk item voor de Serious Request-veiling, waarop hij aanbood een camera uit zijn eigen lijn te doneren met daarop door hemzelf gemaakte foto’s van zijn studio.

Scream & Shout

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra hebben al de hele week steun aan will.i.am. Het nummer Scream & Shout van de Amerikaanse rapper en Britney Spears is door de dj’s uitgeroepen tot het anthem van Serious Request 2012.

Zondag stond Scream & Shout op 3 in de top van meest aangevraagde nummers voor het goede doel. Luisteraars vroegen de plaat de afgelopen week meer dan 700 keer aan en hadden daar in totaal 26.000 euro voor over.

Alles over Serious Request l Interview Eric Corton l Reportage Malawi
Lezersfoto's op NUfoto l Stuur zelf foto's in