DE BILT - Het KNMI heeft zaterdagmorgen gewaarschuwd voor extreem weer in Groningen en het noorden van Drenthe.

Daar waren veel wegen glad zijn door ijzel. Inmiddels is de waarschuwing voor ingetrokken.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zakte de temperatuur in Groningen, Friesland en Drenthe tot onder het vriespunt. Bovendien regende het licht, wat de wegen verraderlijk glad maakte.

In de rest van het land blijft het kwik ruim boven nul. Daar is dus geen gevaar voor ijzel.

Ongevallen

De gladheid heeft vrijdagnacht niet voor grote problemen gezorgd. Wel gebeurden er een aantal eenzijdige ongevallen. Daarbij vielen voor zover bekend geen gewonden, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdagochtend op Radio 1.

Op de A7 bij het Groningse Scheemda vond vrijdagavond volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) een aanrijding plaats door ijzel. Sneeuw, hagel en een lage temperatuur van het wegdek zorgden volgens de VID voor een 'spiegelgladde weg' waardoor auto's van de weg raakten.

Een bestuurder van een auto raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de geleiderail. De wagen schoot vervolgens de weg over en kwam aan de andere kant tegen de geleiderail tot stilstand. Een achteropkomende auto kon niet meer uitwijken en botste er achterop. Of iemand gewond is geraakt, is nog onduidelijk.

Lees het actuele weerbericht