ENSCHEDE - Actrice Carice van Houten heeft dinsdagavond even voor 21 uur de deur op slot gedaan van het Glazen Huis.

3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom verblijven de komende 6 dagen in de tijdelijke studio op de Oude Markt in Enschede voor de actie Serious Request.

De mannen doen dit zonder te eten en draaien 24 uur per dag op de radio verzoeknummers tegen betaling.

Voorafgaand aan het opsluiten van de dj's waren er bij het Glazen Huis optredens van onder anderen Carice van Houten, Miss Montreal en Racoon. Frans Bauer brengt als eerste gast de nacht door in het huis.

Oude Markt

De Oude Markt stond stampvol met duizenden mensen. Aangezien er niemand meer bij kon, werd het plein afgesloten.

De dj's drongen zich onder begeleiding van beveiligingsmensen vanaf het podium door de mensenmassa naar het Glazen Huis. Daar mocht Carice van Houten de eerste plaat aanvragen, een nummer van Ella Fitzgerald. Na een knuffel sloot zij de studio vervolgens af.

Babysterfte

3FM zet zich dit jaar in tegen babysterfte, een 'stille ramp' die zich wereldwijd elke 6 seconden voltrekt. Ruim 5,5 miljoen baby's sterven jaarlijks binnen een maand na de geboorte of voor of tijdens de bevalling. Met de opbrengst wil het Rode Kruis meer doen aan opleiding en voorlichting.

De dj's verlaten het Glazen Huis op kerstavond. Dan wordt ook bekend hoeveel geld er dit jaar is ingezameld. De actie vindt voor de negende keer plaats.

De regering zal ook dit jaar het bedrag niet verdubbelen, maakte minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel maandag bekend.

Alles over Serious Request l Interview Eric Corton l Reportage Malawi
Lezersfoto's op NUfoto l Stuur zelf foto's in