DEN HAAG - De politie gaat bij de regionale tv-zender Omroep West foto's van vijf mensen tonen, die mogelijk getuige zijn geweest van de schietpartij op station Den Haag Hollands Spoor waarbij de politie de 17-jarige Rishi doodschoot. 

De foto's zijn onherkenbaar gemaakt, maar de drie vrouwen en twee mannen moeten zichzelf nog wel op de beelden kunnen herkennen. De afbeeldingen zijn ook op de website van de regionale omroep gepubliceerd.

Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag gezegd. De vijf reageerden niet op een eerdere getuigenoproep.

De woordvoerder benadrukt dat het om getuigen gaat, die zelf niets met de schietpartij te maken hebben.

NFI

De bewuste schietpartij vond plaats op zaterdag 24 november. De politie ging af op een melding van een bedreiging. De agenten dachten dat het latere slachtoffer een vuurwapen bij zich had.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt nog hoeveel afstand er zat tussen Rishi en de politieagent die schoot.

Dat onderzoek moet ook duidelijk maken welke baan de kogel volgde. Ook wordt nog onder meer de communicatie van de politie onderzocht.