BREDA - Darter Jelle Klaasen (28) heeft donderdag een taakstaf van 16 uur geaccepteerd omdat hij een aantal naaktfoto's van zichzelf naar een minderjarig meisje heeft verstuurd.

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft dat bekendgemaakt. Aan het verstandelijk beperkte meisje moet hij bijna 400 euro schadevergoeding betalen.

Bij het voorstel van de straf heeft de officier van justitie volgens een woordvoerster rekening gehouden met de mediabelangstelling die de zaak heeft gehad en de inkomstenderving waar de darter mee te maken kreeg.

In augustus bood de darter uit Alphen (Noord-Brabant) zijn excuses al aan in een verklaring en liet hij weten zich neer te leggen bij een straf. ''Ik schaam mij diep en baal er enorm van dat ik zo stom ben geweest."

Failliet

Kort erna werd ook bekend dat hij failliet was verklaard. Klaasen behoorde tot de top van de Nederlandse darters. Zijn grootste zege haalde hij in 2006 toen hij op 21-jarige leeftijd de jongste winnaar werd van het beroemde Lakesidetoernooi.

''Alle spanning van de afgelopen maanden in een keer weg...'', twitterde Klaasen donderdagavond. ''Zware koppijn nu maar heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu #gerechtigheid!!!!''