LIMA - De gewezen raadsman van Joran van der Sloot, Jose Luis Jimenez, verwerpt uitspraken van de veroordeelde Nederlander dat hij zou hebben voorgesteld de rechters in het proces om te kopen. 

Die uitleg is een totale leugen, zei de advocaat dinsdag. Van der Sloot werd veroordeeld voor de moord op Stephany Flores.

In een lange brief die Van der Sloot aan de media in Peru schreef, beschuldigt hij Jimenez ervan de rechters te willen omkopen om ervoor te zorgen dat Van der Sloot een gevangenisstraf van hooguit 15 jaar zou krijgen in plaats van de geëiste 30 jaar.

Van der Sloot neemt wel vaker een loopje met de waarheid, meent Jimenez. ''Joran vroeg geld aan Mary Hamer om op borgtocht vrij te komen terwijl wij dat in Peru helemaal niet kennen!" stelt Jimenez.

Hamer

De Amerikaanse arts Hamer wierp zichzelf op als beschermengel van Joran en betaalde 100.000 dollar voor zijn verdediging. Het geld dat ze schonk is nog tijdens het proces terug aan haar overgemaakt, aldus de raadsman.

''In de zomer van 2011 beschuldigde Joran Maximo Altez (zijn huidige advocaat, red) ervan dat hij hem geld afhandig had gemaakt." Volgens Jimenez zoekt Van der Sloot de pers op als het hem zo uitkomt.

Spreekrecht

Van der Sloot wil spreekrecht krijgen bij de behandeling van zijn hoger beroep, zo zei zijn advocaat Altez gisteren. Daar wil hij uit de doeken doen wat er volgens hem sinds zijn aanhouding in Chili juridisch allemaal mis is gegaan. Altez verwacht dat het hoger beroep nog deze maand wordt behandeld.