AMSTERDAM - De NS kan niet garanderen dat de treinen bij stevige sneeuwbuien ook volgens schema blijven rijden. 

Dat zei president-directeur Bert Meerstadt zondag in Buitenhof.

De afgelopen dagen had het treinverkeer weinig te lijden onder het winterweer, maar het spoor blijft volgens hem een 'kwetsbaar product'. "Het bemoedigt me wel dat het op dit moment goed is gegaan", zei hij.

In de Randstad reden de treinen volgens een aangepast schema. Dat was volgens Meerstadt hard nodig om problemen op te vangen. "Er is altijd wel een trein die ergens blijft staan of een wissel die het niet doet." Dan is er volgens hem ruimte nodig om het probleem op te lossen.

"Er was genoeg sneeuw en het waaide hard genoeg om echt op je hoede te moeten zijn. Het is verstandig dat wij voor een aangepaste dienstregeling hebben gekozen." Als hier niet voor was gekozen was het volgens hem mis gegaan.

Fyra

Ook zei Meerstadt in het prograamma dat treinreizigers met een abonnement binnenkort alleen nog maar een toeslag hoeven te betalen voor de gebruik van de hogesnelheidstrein Fyra die tussen Amsterdam en Brussel rijdt. 

De NS komt daarmee tegemoet aan kritiek van reizigersvereniging Rover. Die beschuldigde de NS van kunstmatige prijsopdrijving en misbruik van een monopoliepositie. Abonnementhouders zouden meer dan het dubbele voor de treinreis kwijt zijn dan nu het geval is op het traject.

Toeslag

Meerstadt zei niet wanneer de nieuwe maatregel van kracht wordt. Hij zei alleen dat treinreizigers in Nederland en België ''zo rap mogelijk'' gebruik kunnen gaan maken van hun abonnement.

Ze betalen dan alleen een toeslag voor het gebruik van het stuk hogesnelheidslijn, liet Meerstadt weten. Die toeslag is hetzelfde wat andere gebruikers betalen.

Over de hogesnelheidslijn is 11 jaar gesteggel geweest tussen Nederland en België. De kwestie werd pas begin deze maand opgelost. Met de invoering zondag van de nieuwe dienstregeling van de NS is ook de nieuwe Fyra gaan rijden.

Vanuit Amsterdam zijn reizigers met de Fyra voortaan bijna een uur eerder in Brussel dan met de huidige Beneluxtrein het geval is.