ALMERE - De uitvaart van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vindt maandag plaats. Dat zei voorzitter Marcel Oost van SC Buitenboys vrijdag. 

De crematieplechtigheid begint om 14.30 uur in Almere.

De crematie zelf is besloten, maar volgens Oost begrijpt de familie dat er ook van buitenaf veel belangstelling is. Buiten het crematorium is de dienst dan ook in ieder geval voor de pers via geluid te volgen.

Met de gemeente en politie wordt nog overlegd of er ook een plek komt waar andere belangstellenden de dienst kunnen volgen.

Crematorium

Omdat er rond het crematorium maar beperkt plaats is voor publiek, gaat de politie goed in de gaten houden of het niet te druk wordt. ''Vol is vol", zei Oost. Volgens de voorzitter wordt er geen route afgezet naar het crematorium, maar is er wel een lange oprit waar belangstellenden langs kunnen staan.

De kist gaat door een erehaag van jeugdspelers van Buitenboys. De 41-jarige grensrechter stierf maandag nadat hij een dag eerder op het voetbalveld van die club ernstig was mishandeld.

Herdenking

Donderdagavond hebben vrijwilligers, trainers en het bestuur van sv Nieuw-Sloten de omgekomen grensrechter herdacht tijdens een besloten bijeenkomst.

Ook kwamen ze samen om hun emoties te delen en voorzichtig te spreken over de toekomst, zo meldde het stadsdeel Nieuw-West vrijdag. De komende tijd volgen eveneens bijeenkomsten met de leden en hun ouders.