UTRECHT - Woningcorporatie Mitros heeft tot nu toe 100 schadeclaims ontvangen van inwoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland in verband met de asbestbesmetting van afgelopen zomer.

Daardoor moesten 184 huishoudens in de wijk worden geëvacueerd. Dat meldt een woordvoerder van de woningcorporatie donderdagmorgen.

Verder hebben nog ongeveer 40 bewoners schadeclaims ingediend via een advocaat. Mitros is inmiddels begonnen met de afwikkeling van de direct ingediende claims. Inmiddels zijn er 15 afgehandeld, waarvan er 10 zijn toegewezen.

Het gaat hierbij vooral om directe schade die is opgelopen door de asbestbesmetting, zoals schade aan meubels of woning. De rest van de claims hoopt de woningcorporatie voor eind januari afgehandeld te hebben.

Verhalen

De asbestaffaire gaat Mitros in totaal zo'n 5 miljoen euro kosten. Een deel daarvan gaat de corporatie verhalen op de bedrijven die betrokken waren bij de asbestsanering.

Ook gaat ze in gesprek met de gemeente over een deel van de kosten. De kosten zullen in geen geval leiden tot huurverhoging, verzekert de woordvoerder.