DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep opnieuw celstraffen geëist tegen twee verdachten die in september vorig jaar het Maasgebouw bij de Kuip in Rotterdam bestormden.

De verdachten hangt een celstraf van 8 maanden boven het hoofd, waarvan 2 voorwaardelijk. Dit heeft het OM gemeld.

De politierechter legde eerder taakstraffen op. De verdachten werden opgespoord met foto's die het OM publiceerde op websites en billboards.

De politierechter oordeelde dat dit een inbreuk was op de privacy van deze verdachten. Het OM was het hier niet mee eens en ging in hoger beroep.

Zwaarder

Bij het gerechtshof in Den Haag betoogde de advocaat-generaal woensdag dat het opsporingsbelang zwaarder dient te wegen dan het privacybelang van de relschoppers.

''Het betreft een grove verstoring van de openbare orde, waarbij meerdere personen zich schuldig hebben gemaakt aan ernstige strafbare feiten''.

In de visie van het OM is het portretrecht van de verdachten beperkt, zeker omdat ze eerst de gelegenheid hebben gekregen zich te melden.

Bestorming

Een groep van 50 relschoppers bestormde op 17 september 2011 het Maasgebouw, voorafgaande aan de wedstrijd Feyenoord-De Graafschap. Ze gooiden voorwerpen door de ruiten, waaronder een ijzeren prullenbak en een losgewrikte ijzeren staaf.

Binnen voelden politiemensen zich zo bedreigd dat ze hun wapens trokken. De mobiele eenheid maakte een eind aan de ongeregeldheden.