DEN BOSCH - Een ordner die maandagavond werd gestolen uit de auto van een griffier van het gerechtshof in Den Bosch, bevat verklaringen van Rahali K. over zijn betrokkenheid bij de dood van lerares Marie-José Mullens.

Een woordvoerster van het hof heeft dat woensdag desgevraagd gezegd.

De 56-jarige Mullens werd in mei 2009 onherkenbaar verminkt gevonden in het bad in haar huis in Spaubeek, dat in brand stond.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers noemt de diefstal vooral erg vervelend voor familie en kennissen van het slachtoffer en zijn cliënt die in het dossier staan genoemd.

Breekijzer

De ordner bevat verklaringen van Rahili K. bij de politie. Kuijpers zegt dat K. daar zijn betrokkenheid heeft ontkend.

Tijdens de rechtszaak heeft de verdachte gezegd dat een kameraad Mullens met een breekijzer heeft doodgeslagen. De kameraad is altijd onbekend gebleven omdat de verdachte zijn naam niet wilde noemen.

De raadsman en het gerechtshof gaan er niet vanuit dat de auto-inbraak was gericht op de ordner. Er zijn ook andere waardevolle spullen verdwenen, aldus de woordvoerster van het hof. ''Het is gewoon toeval. Het is er de zaak niet naar'', reageert Kuijpers.

Het hoger beroep van de 54-jarige verdachte tegen zijn 15 jaar celstraf voor doodslag dient donderdag. De zaak gaat gewoon door.