ARNHEM - De 48-jarige ex-directeur van Gelredome, Jasper van A., moet opnieuw worden veroordeeld wegens de moord van zijn vrouw, en dit keer wel tot 15 jaar cel. 

Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag voor het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep.

Afgelopen juli werd Van A. door de rechtbank wegens moord veroordeeld tot 12 jaar cel na een eis van 15 jaar.

Volgens de rechtbank ging het om een moord die grenst aan doodslag. Van A. kwam in beroep tegen dat vonnis, omdat hij niet bij zinnen zou zijn geweest en veroordeeld zou moeten worden wegens doodslag. Volgens het OM had Van A. genoeg tijd om te beseffen waar hij mee bezig was.

Toedracht

Dat blijkt volgens het OM uit de toedracht. Van A. sloeg zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 ongeveer tien keer met een honkbalknuppel.

Toen zijn jongste dochter binnenkwam, zette hij het alarm uit en bracht hij de kinderen naar de buren. Vervolgens ging hij terug en duwde hij zijn vrouw een kussen op haar gezicht. Het 45-jarige slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Afspraak

Het stel was in relatieproblemen verzeild geraakt en had juist een afspraak geregeld met een relatietherapeut. Van A. vreesde dat zijn vrouw hem ging verlaten. Voor zover bekend was er nooit eerder een spoor van geweld aan de orde geweest in het gezin.

De zaak zorgde voor een schok in Arnhem, waar Van A. gold als een publieke figuur die het stadion succesvol exploiteerde.