DRONTEN - Meerdere voertuigen zijn dinsdagochtend in de problemen gekomen door plaatselijke gladheid op wegen in Dronten.

In totaal raakten acht auto's en een ambulance betrokken bij glijpartijen en aanrijdingen. Twee bestuurders kwamen er niet ongeschonden van af. Dat meldde de politie dinsdag.

Rond 06.30 uur gleed een automobilist van de Elburgerweg af. Een hulpvaardige chauffeur zette zijn bestelbus neer om de onfortuinlijke automobilist te helpen.

De stilstaande bus werd echter aangereden door een tegemoetkomende automobilist die door de gladheid de macht over het stuur verloor. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Dronten, werd uit zijn auto geslingerd en raakte gewond.

Tot overmaat van ramp werd de ambulance die onderweg was naar het ongeval aangereden door een onoplettende automobilist die probeerde te keren. De hulpverleners konden hun rit wel vervolgen.

Verderop

Enkele kilometers verderop op de Drontermeerdijk raakten twee auto’s in de problemen en gleden van het talud. Andere automobilisten die wilden remmen, slipten op de spekgladde weg alle kanten op en kwamen met elkaar in botsing.

Vijf auto’s raakten daarbij beschadigd. Een van de bestuurders, een 39-jarige man uit Kampen, sloeg met zijn voertuig over de kop en gleed ondersteboven het talud.

De twee wegen zijn korte tijd afgesloten geweest.