BREDA - De onderzoeksrechter gaat tien getuigen horen van het dodelijke ongeval op 1 oktober 2010 op de A59, waardoor een vrouw en drie kinderen om het leven kwamen en een meisje zwaargewond raakte.

Dat bleek dinsdag in Breda, waar een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Gelderse Rossum voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter verscheen. Hem wordt verweten dat hij het dodelijke ongeval heeft veroorzaakt.

De slachtoffertjes waren leerlingen van een Amsterdamse dansacademie, die op weg waren naar De Efteling voor televisieopnames.

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de 31-jarige chauffeur dat hij op een file is ingereden, waardoor de auto met daarin de slachtoffers bekneld raakte tussen twee vrachtwagens.

Onderzoek

De zaak komt nu pas op zitting, omdat het onderzoek lang heeft geduurd. Ook liet de officier van justitie desgevraagd weten dat het voor het OM lange tijd niet duidelijk was welk strafrechtelijk verwijt de verdachte moest worden gemaakt.

Voor advocaat Maurice Stassen, die de chauffeur verdedigt, zijn de omstandigheden van het ongeval nog niet helemaal helder. Daarom heeft hij de rechtbank gevraagd tien medeweggebruikers te mogen horen.