AMSTERDAM - De man die zondag in Diemen dood in zijn auto werd aangetroffen is geen bekende van vechtsporter Badr Hari.

Dat laat zijn advocate Bénédicte Ficq in een verklaring weten.

In diverse media werd gesteld dat de omgebrachte man, Patrick Brisbane, een bekende is van Hari. Brisbane kwam zondagochtend vroeg door meerdere schoten om het leven. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het criminele circuit. 

"Dit is onjuist", luidt de verklaring van Ficq. "Badr Hari kende Brisbane niet en heeft op vragen van de politie tijdens zijn verhoor in oktober duidelijk gemaakt dat hij deze man niet kende."

Plafond

Volgens zijn advocate werd Brisbane ten onrechte gelinkt aan Hari omdat laatstgenoemde in een verhoor gevraagd heeft of het om 'die Patrick bij wie ze dat geld in het plafond gevonden hebben' ging. Hari zegt in datzelfde verhoor, dat Nieuwe Revu online heeft geplaatst, dat hij nooit contact heeft gehad met Brisbane. 

Ficq vind het onterecht om te concluderen dat Hari Brisbane kende. "Hij wordt hierdoor gekoppeld aan zaken waar hij niets mee te maken heeft."

Mishandeling

Hari zit zelf in voorarrest omdat hij wordt verdacht van mishandeling. Hij zou onder meer betrokken zijn geweest bij de zware mishandeling van miljonair Koen Everink tijdens een dansfeest in de Amsterdam Arena.

De vechtsporter werd op 9 november in afwachting van zijn proces op vrije voeten gesteld, maar verbrak de voorwaarden waaronder hij was vrijgelaten. Daardoor zit hij nu weer vast tot de zaak in januari dient.