RIJSWIJK - Er wordt sneeuw voorspeld tijdens de ochtendspits van maandag en dat kan leiden tot langere files en gladheid. Dat meldde de ANWB zondagavond.

In eerste instantie zou de sneeuw die voor maandag was voorspeld het land pas bereiken als de ochtendspits al voorbij was.

Maar de sneeuw zal nu rond 5 uur maandagochtend Zeeland bereiken en tussen 7 en 8 uur ook de Randstad aandoen. De sneeuw kan blijven liggen en zorgen voor gladheid, waarschuwde de ANWB.

In de nacht van zondag op maandag kan het ook al glad worden. Het wegdek is nat en kan, doordat het gaat vriezen, glad worden dankzij de regen van de afgelopen dagen. Ook vallen er nog enkele buien met winterse neerslag. Vandaar ook dat er wordt gestrooid.

Ook maandagochtend kan het glad zijn, zo waarschuwt de VID. ''Door nachtvorst kunnen wegen in de vroege ochtend plaatselijk glad zijn.'' Ook de politie waarschuwde via Twitter voor gladheid en vraagt automobilisten extra oplettend te zijn.

Een woordvoerder van de NS laat weten dat ook zij de situatie nauwlettend in de gaten houden. Voorlopig worden er echter nog geen maatregelen genomen op het spoor.

Ongelukken

Tijdens het weekend was het ook al plaatselijk erg glad, waardoor er ongelukken waren. Zo is de snelweg A58 in Zeeland het toneel geweest van zes aanrijdingen. Auto's raakten in de slip door plotse gladheid, die het gevolg was van hagel- en sneeuwbuien.

Bij alle ongelukken waren meerdere auto's betrokken, zo liet een woordvoerster van de politie weten. Bij een ongeval raakten een volwassene en een kind gewond.

Het eerste ongeluk vond plaats rond kwart voor 4. Sindsdien reden er op de snelweg op verschillende plaatsen veel auto's op elkaar.

Zo was er een slippartij met in totaal negen auto's bij Arnemuiden en in de buurt van Goes is de weg afgesloten richting Vlissingen, omdat er zeven auto's weggetakeld moeten worden.

Bekijk de actuele verkeersinformatie I Bekijk de actuele weersinformatie