DIEMEN - Een man is zondagochtend dood gevonden in een auto in Diemen-Noord. Hij is door meerdere schoten om het leven gebracht, meldt de politie.

Het gaat om de 40-jarige Patrick Brisbane, een bekende van vechtsporter Badr Hari. Mogelijk gaat het om een liquidatie.

De man werd rond 08.30 uur aangetroffen in de auto, die op de oprit van zijn woning aan de Rietzangerweg stond. Buurtbewoners hadden volgens de politie enkele uren eerder knallen gehoord.

Eén van hen vertelde aan stadszender AT5 dat de man rechtop zittend in zijn auto werd gevonden. Het zijraampje was kapot geschoten.

Een deel van de straat werd zondag afgezet. Om de wagen heen plaatste de politie een witte tent.

Hari

Brisbane werd vorig jaar verdacht van betrokkenheid bij de de smokkel van bijna 130 kilo cocaïne in Antwerpen. Hij werd samen met enkele andere verdachten aan België uitgeleverd, maar kwam na korte tijd weer op vrije voeten. De advocaat van een medeverdachte heeft sindsdien niets meer van het Belgische Openbaar Ministerie gehoord.

Het slachtoffer zou eerder dit jaar nog door de politie van zijn bed zijn gelicht. Nieuwe Revu schreef vorige week op basis van politieverhoren dat Hari over Brisbane zei dat het algemeen bekend is dat er geld in zijn plafond zat.

Ook zou Hari hebben gezegd dat er geruchten gaan dat Brisbane aan 'transporten' doet.

Politie en justitie doen zondag geen mededelingen over de aard van de zaken waarbij Brisbane betrokken was.