DEN HAAG - Zo'n 250 mensen hebben zich zaterdagavond verzameld in het wijkpark Transvaal in Den Haag voor een demonstratie.

Ze protesteren tegen politiegeweld naar aanleiding van de dood van de 17-jarige Rishi, die een week geleden op station Den Haag Hollands Spoor omkwam, toen een politiekogel hem in de nek trof.

De organisatie van het protest, dat plaatsvindt op een plein in een park in de Haagse wijk, had honderden mensen verwacht. Op Facebook hadden zich ongeveer 1400 mensen aangemeld. Ondanks de teleurstellende opkomst was de organisatie toch tevreden.

''We hebben onze boodschap duidelijk gemaakt en om die reden mogen we ook tevreden zijn'', aldus mede-organisator Shakiel Kallan.

Stilte

Een aantal sprekers liet het, mede door het slechte weer, afweten. Desalniettemin konden de aanwezigen luisteren naar enkele muzikanten en sprekers. De ceremoniemeester van het geheel, Arnie Somer liet de boodschap duidelijk horen, toen hij opriep tot een vredig, stil protest.

''We zijn hier bij elkaar om politiegeweld te stoppen en om Rishi te herdenken. Bij deze bijeenkomst past geen geweld, ook niet als wij straks weer weg gaan. Laten we hier onze stem laten horen, juist door stil te zijn. Een stil protest zegt meer dan duizend woorden'', zei Somer.

Er waren geen incidenten rond het protest.