OOSTERWOLDE - De politie heeft een 37-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 67-jarige Mariska Heijltjes uit Oosterwolde. 

Dit maakte de politie in Friesland vrijdag bekend.

De vrouw werd woensdag 12 september dood gevonden in haar woning. Ze bleek te zijn vermoord.

De dag ervoor was ze voor het laatst gezien toen ze in haar auto in haar woonplaats reed. Die avond kwam ze al niet opdagen bij een bijeenkomst van een katholieke organisatie, die ze altijd bezocht.

De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt maandag voorgeleid.

Publiek

De politie heeft in deze zaak naast het eigen onderzoek vaak beroep gedaan op het publiek. Zo werd er een reconstructie van de moord op Youtube gezet, kreeg de zaak aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en loofde het Openbaar Ministerie 15.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot een aanhouding in deze zaak. Volgens de politie is de verdachte door eigen recherchewerk aangehouden.

''We hadden de verdachte al langer op de korrel'', zegt een woordvoerder van de politie. Toen hij afgelopen woensdag werd gearresteerd voor een winkeldiefstal raakte de zaak in een stroomversnelling.

De verdachte werd daarna in zijn cel aangehouden. De politie wil verder geen mededelingen doen over de aanwijzingen die hebben geleid tot de aanhouding.

Huiszoekingen

De politie doet op dit moment huiszoekingen op verschillende adressen in Oosterwolde en daarbuiten. Dit zijn allemaal adressen waar de verdachte de afgelopen dagen verbleef. De politie hoopt daar aanvullend bewijsmateriaal te vinden.