DEN HAAG - In Den Haag hebben donderdag ongeveer 300 mensen de uitvaartdienst bijgewoond voor de 17-jarige Rishi Chandrikasing.

De jongen overleed zaterdag nadat hij op station Hollands Spoor was getroffen door een politiekogel. Zelf, zo bleek later, was hij ongewapend.

Bij de plechtigheid in Crematorium Ockenburg waren vooral veel jongeren. Onder de aanwezigen werd een bidprentje verspreid met daarop twee foto's van Chandrikasing.

''Hij was lief stout, maar een hart van goud had hij zeker'' is een tekst op het A4'tje, net als ''Een jongen met streken waar je niet eens boos om kon worden'' en ''Rishi, we zullen je nooit vergeten. We zullen met z'n allen voor je onschuld vechten''.

Vrienden van het slachtoffer houden zaterdagavond in de Haagse Transvaalbuurt een manifestatie. Het moet volgens de organisatoren, de gemeente en de politie een waardige herdenkingsbijeenkomst worden.

Verklaring

De verklaring van een vrouw tegenover Omroep West dat Chandrikasing zijn handen omhoog deed vlak voordat hij dodelijk werd getroffen, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) ontkracht.

Het OM baseert zich op resultaten van een eerste onderzoek dat is gedaan naar het schietincident. Bij dit onderzoek zijn beelden van beveiligingscamera’s gebruikt.

"De politie heeft het slachtoffer instructies gegeven die hij niet heeft opgevolgd", aldus het OM tegenover Omroep West.