AMSTERDAM - Het Hof van Discipline neemt volgend jaar een besluit in de zaak van Bram Moszkowicz.

De advocaat ging in hoger beroep tegen een uitspraak van de Raad van Discipline, die hem vorige maand uit het ambt zette.

Een datum is nog niet bekend, maar het hof verwacht dat de zitting in februari, maart of april wordt gehouden. In de regel doet het hof twee maanden na de afronding van de behandeling uitspraak.

De bekende strafpleiter heeft hoger beroep ingesteld tegen zes beslissingen van de Raad van Discipline naar aanleiding van zes klachten. De zes klagers kunnen eerst schriftelijk reageren op het beroep.

Daarna begint de mondelijke behandeling bij het hof. Moszkowicz gaf na de uitspraak van de raad al aan in beroep te gaan tegen de klachten. Bij de zitting van de raad was hij niet aanwezig. Bij het hof komt hij wel,heeft hij aangekondigd.

Geroyeerd

De 52-jarige Moszkowicz werd door de raad geroyeerd omdat hij grote contante betalingen aannam. Ook kwam hij toezeggingen om cliënten zelf bij te staan niet na en verleende hij hun slechte rechtsbijstand.

Verder maakte hij niet duidelijk waar contante voorschotten van tienduizenden euro's aan werden besteed en stuurde hij rekeningen voor werk dat niet was gedaan.

De Orde van Advocaten was de zaak tegen Moszkowicz begonnen en had een schorsing van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist.