KERKDRIEL - Vier caravans en drie auto's zijn dinsdagmorgen in beslag genomen bij een massale inval op camping Maaszicht in Kerkdriel. 

Politie, justitie, gemeente, het UWV en de Belastingdienst vielen in de vroege ochtend binnen op de camping op de grens van Brabant en Gelderland.

Het terrein van de camping werd hermetisch afgesloten, iedereen werd gecontroleerd en kentekens zijn nagetrokken. In de Maas lagen politieboten voor de oever van het kampeerterrein.

Burgemeester Dick de Cloe van Maasdriel verwachtte op basis van vooronderzoek dat er van alles mis zou zijn. Hij is blij dat de grote actie niet meer overtredingen of misdrijven aan het licht heeft gebracht.

Recreatie

Hij vindt het belangrijk om ''de leefbaarheid op de camping herstellen, zodat die weer gebruikt kan worden waarvoor hij is bestemd: als recreatieterrein.'' De gemeente zal ook na dinsdag strikt gaan handhaven op Maaszicht, aldus de burgemeester.

Campingeigenaar Michel van Deurzen noemt de inval ''belachelijk.'' Hij zegt dat hij al enige tijd overlegde met de gemeente over onder andere de brandveiligheid op zijn terrein, maar dat hij dit overleg nu staakt.

Van Deurzen denkt dat De Cloe, die per 1 januari met pensioen gaat, 'nog even een goede indruk wilde maken.'