BADHOEVEDORP - De 41-jarige Amsterdammer die vrijdag om het leven kwam bij een schietincident in Badhoevedorp, is Remco H.. 

Dat bevestigde de politie maandag. Het slachtoffer is de broer van Martin H., die voor meerdere misdrijven is veroordeeld.

Het is desondanks nog een raadsel wie er achter de schietpartij zit. Naast Remco H. raakten een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige man uit IJmuiden gewond. Zij zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De schietpartij lijkt, zoals het er nu naar uitziet, een afrekening in het criminele circuit. Een woordvoerster van de politie kon maandag niet ingaan op speculaties over het motief.

Remco H.

Volgens Nieuwe Revu is Remco H. eigenaar geweest van een autobedrijf Remcars BV, dat in 2010 failliet ging. De curator Martijn Schüller die zich bezighield met de financiële afwikkeling van het bedrijf, zegt dat er vraagtekens waren rond de gang van zaken van Remcars.

"Ik weet dat de fiscus reden had om aan te nemen dat de vennootschap gebruikt werd om drugsgeld wit te wassen", aldus Schüller. Dit is echter nooit bewezen.

De vader van Remco H. zit momenteel in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot 7 jaar celstraf voor de handel in cocaïne.

Helden

Martin H. en een handlanger drongen op 17 maart 2000 schietend een boerderij in Helden binnen. Dat gebeurde toen ze na een schietpartij vluchtten voor de politie. De zes bewoners van de boerderij werden gegijzeld.

De jongste dochter in het gezin werd 18 uur lang vastgehouden en meerdere keren verkracht. Ook haar twee zussen werden slachtoffer van verkrachting. H. werd veroordeeld tot 18 jaar celstraf, zijn handlanger tot 10 jaar. H. was eerder veroordeeld voor een gijzeling met dodelijke afloop.