TERSCHELLING - Een van de twee mannen die zondag tijdens storm ten noorden van Terschelling overboord sloegen van een Brits vrachtschip, is in zee teruggevonden. Hij bleek te zijn overleden.

Ook de andere vermiste man is vrijwel zeker omgekomen, meldde het Kustwachtcentrum Den Helder. Hij is getraceerd, maar kon nog niet uit de Noordzee worden gehaald. Beide slachtoffers droegen een reddingsvest.

De Kustwacht, de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) en twee helikopters hebben urenlang naar de twee gezocht.

Het 153 meter lange vrachtschip, Timberland, vaart onder Engelse vlag. Het bevond zich toen de twee mannen overboord sloegen, op circa 110 kilometer ten noorden van Terschelling. De zoektocht werd bemoeilijkt door de duisternis en tot 10 meter hoge golven.

Reddingsboten

Op het moment dat de twee opvarenden overboord sloegen, voer de 153 meter lange Timberland op 100 kilometer ten noorden van Terschelling. Het Kustwachtcentrum Den Helder heeft twee reddingsboten gestuurd, een vanaf Terschelling en een vanaf Schiermonnikoog. Een van de twee helikopters die worden ingezet bij de speurtocht, komt uit Duitsland.