BADHOEVEDORP - Een 41-jarige man is vrijdag aan het einde van de middag doodgeschoten op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp.

Twee andere mannen raakten gewond. Het is niet bekend hoe ze er aan toe zijn. Ook de toedracht van de schietpartij is niet bekend, meldt de politie.

De politie is een grootschalige opsporing begonnen. De weg blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek.

Volgens een politiewoordvoerster waren er twee daders. Zij zijn met een kleine grijze auto weggereden richting de snelweg A9. Het tweetal is nog voortvluchtig. De politie zette een helikopter in om naar ze te zoeken.

De vluchtauto werd nog niet aangetroffen en ook van de daders ontbrak rond 21.30 uur nog elk spoor. De politie was vrijdagavond bezig met een uitgebreid sporenonderzoek op de Niewemeerdijk die afgesloten werd voor verkeer.

Martin H.

Misdaadverslaggever Wouter Laumans van Nieuwe Revu meldt aan NU.nl dat de doodgeschoten man een broer uit de familie van Martin H. is. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaat op Twitter uit van de broer van H., Remco.

Volgens bronnen van de NOS zou het gaan om een afrekening in het criminele circuit. Remco H. behoort tot een criminele familie. Zijn vader Ruud H. is veroordeeld tot 7 jaar celstraf voor de handel in cocaïne. Hij zou volgens kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op de lijst staan om vermoord te worden. Een van de gewonden zou broer Martin H. zijn.

Over de identiteit van de slachtoffers wil de politie niet meer zeggen. Dat het om een criminele familie zou gaan wil een politiewoordvoerder niet bevestigen.

Gijzeling

Martin H. en een handlanger drongen op 17 maart 2000 schietend een boerderij in het Limburgse Helden binnen. Dat gebeurde toen ze na een schietpartij vluchtten voor de politie. De zes bewoners van de boerderij werden gegijzeld.

De jongste dochter in het gezin werd 18 uur lang vastgehouden en meerdere keren verkracht. Ook haar twee zussen werden slachtoffer van verkrachting. H. werd veroordeeld tot 20 jaar celstraf, zijn handlanger tot 10 jaar. H. was eerder veroordeeld voor een gijzeling met dodelijke afloop.