AMSTERDAM - Een 4-jarig jongetje is van de Rotterdamse Albert Plesmanschool gestuurd na beschuldigingen dat hij een meisje uit zijn klas had toegetakeld en een ander had betast.

Een grote groep ouders heeft de overplaatsing afgedwongen door hun kinderen thuis te houden tot de school een oplossing had bedacht, schrijft het AD vrijdag.

Een meisje uit de klas van de jongen werd vorige week betast. Op hetzelfde plein werd begin dit schooljaar een 5-jarig meisje ernstig toegetakeld. Zij is nog niet hersteld van haar verwondingen, heeft nachtmerries en is bang om naar school te gaan, zegt haar moeder in de krant. "Het ging veel verder dan doktertje spelen."

De ouders denken dat de jongen achter beide incidenten zit. De schooldirectie heeft hier geen bewijs voor, maar heeft de kleuter vorige week toch geschorst. Inmiddels is hij overgeplaatst naar een andere basisschool.

Onschuld

Zijn ouders geloven heilig in zijn onschuld. "Maar we hebben gezamenlijk geconcludeerd dat de aanhoudende onrust op school ook niet goed is voor de ontwikkeling van hun kind", zegt een woordvoerder van de school in de krant.

De school heeft van allebei de incidenten melding gedaan bij de politie, maar die zou geen onderzoek doen omdat een 4-jarige niet strafrechtelijk kan worden vervolgd. Verder zijn instanties als jeugdzorg ingeschakeld en werden voor de ouders informatieavonden gehouden. De schorsing was tegen de wil in van de onderwijsinspectie, maar de school vond dat de rust moest terugkeren.

Pauze

Aanvankelijk was de school zelf ook tegen het wegsturen van een leerling zonder dat er bewijs is voor slecht gedrag. Het 5-jarige meisje was in een andere klas gezet, maar zag de jongen alsnog in de pauzes.

De jongen zit nu op een kleinere school. "Hij krijgt betere begeleiding en het valt eerder op als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen", zegt de woordvoerder.