DEN HAAG - De interim-regering van Curaçao moet nu echt de begroting van de het land op orde gaan brengen. Het vermogen van Curaçao daalt en er is ook steeds minder geld in kas.

De situatie is 'onverminderd zorgelijk', schrijft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor dit jaar wordt een tekort verwacht van 85 miljoen euro. Dit loopt op tot 186 miljoen in 2015 als er niets gebeurt. De verwachte tekorten voor de komende jaren staan op gespannen voet met de wet.

Aanwijzing

Curaçao heeft al een aanwijzing gekregen wat er met de financiën moet gebeuren, maar de regering van het eiland heeft er nog geen gehoor aan gegeven. Weliswaar is er wel een aantal zaken in gang gezet, maar daarvan is in de begroting nog niets te merken.

De afgelopen maanden is er te veel tijd verloren gegaan, schrijft Plasterk. Het gevolg is dat maatregelen die de bevolking raken niet uitgesloten kunnen worden.

Plasterk wijst erop dat het niet opvolgen van een aanwijzing een ernstige tekortkoming is. In het uiterste geval kan de Rijksministerraad ingrijpen.