Politie Utrecht weer alert op mogelijke kinderlokker

UTRECHT - De politie in Utrecht houdt opnieuw verscherpt toezicht in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn in verband met een mogelijke kinderlokker.

Dat zei een woordvoerder van de politie woensdagochtend. In april was ook al sprake van een kinderlokker die actief zou zijn in de wijk.

Dinsdag kreeg de politie een melding binnen over een man, die een 10-jarig meisje bij een basisschool had aangesproken, haar allerlei vragen had gesteld en haar tot aan het huis van het meisje had achtervolgd.

Volgens de melding die de politie kreeg, zou de man zelfs hebben geprobeerd binnen te dringen in de woning.

Waarschuwing

Wat de intenties van de man waren is volgens de politie niet duidelijk. De woordvoerder wil dan ook nog niet over een kinderlokker spreken. De school heeft echter wel alle ouders gewaarschuwd via een mail.

Ook zijn er twee eerdere meldingen geweest bij andere scholen. ''We nemen elke melding serieus en vragen iedereen alert te zijn", aldus de politiewoordvoerder.

In april heeft de politie in Leidsche Rijn meerdere keren groot uitgepakt om de vermeende kinderlokker te pakken. De meldingen liepen volgens de politie echter zo uiteen dat nog steeds onduidelijk is wat er nu precies aan de hand was.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie