Verzakking 't Loon onderzocht

AMSTERDAM - De gemeente Heerlen heeft een jaar na dato toegang gekregen tot het terrein van winkelcentrum 't Loon om de bodemverzakking van het centrum te onderzoeken. 

De Vereniging van Eigenaren heeft de gemeente toegang verleend en heeft gegevens over door de vereniging uitgevoerd onderzoek overgedragen, meldt de gemeente dinsdag.

De gemeente ruziede al maanden met de eigenaren over het overdragen van de gegevens en het verkrijgen van toegang tot het terrein. De eigenaren wilden eerst zelf onderzoek doen, voordat ze de gemeente toestemming zouden geven om het terrein te betreden.

Een door de gemeente ingehuurd consortium van TNO, Royal Haskoning en Geonius gaat eerst de onderzoeksresultaten van de VvE bestuderen, en beslist binnen een week hoe verder. Indien nodig wordt daarna het terrein opgegaan voor verder veldwerk.

Pilaren

Winkelcentrum 't Loon werd eind vorig jaar gesloten, nadat scheuren waren ontdekt in pilaren van de ondergrondse parkeergarage. Een deel van het centrum bleek op instorten te staan. In februari ging het centrum weer open, nadat tien winkels geheel of gedeeltelijk tegen de vlakte waren gegaan.

Lees meer over:
Tip de redactie