Tante Willeke Dost eist vervolging familieleden

KOEKANGE/LEEUWARDEN - Een tante van de 20 jaar geleden spoorloos verdwenen Willeke Dost wil justitie dwingen dat Willekes toenmalige pleegmoeder en -broer alsnog worden vervolgd.

Volgens de tante weten zij meer van de verdwijning van het toen 15-jarige meisje.

Voor het gerechtshof in Leeuwarden dient daartoe woensdag een zogeheten artikel 12-procedure. Belanghebbenden kunnen met zo'n procedure alsnog een rechtszaak afdwingen.

Willeke Dost woonde indertijd bij een pleeggezin in het Drentse Koekange, vlakbij Meppel. De pleegmoeder en -broer (de pleegvader is enkele jaren geleden overleden) werden er lange tijd van verdacht dat ze iets met de verdwijning te maken hadden, maar tot een rechtszaak is het nooit gekomen.

De moeder en haar zoon zijn in 2010 enige tijd aangehouden. In en rond de boerderij in Koekange is toen tegelijkertijd intensief gezocht naar een mogelijk graf, onder meer met graafmachines en een grondradar.

Dat heeft verder niet tot een spoor geleid. Justitie besloot in december 2011 wegens onvoldoende bewijs de zaak te sluiten en dat moeder en zoon niet langer werden verdacht.

Lees meer over:
Tip de redactie