Gesprek kamp en burgemeester Waalre levert niets op

AMSTERDAM - Een gesprek dat dinsdagmorgen plaatsvond tussen burgemeester De Wijkerslooth van Waalre en de bewoners van het woonwagenkamp in het dorp heeft niets opgeleverd.

Dat meldt Omroep Brabant.

De woonwagenbewoners eisten excuses van de burgemeester, die eerder uitsprak dat de bewoners onder moeten worden gebracht in de maatschappij. De Wijkerslooth heeft hiervoor geen excuses gemaakt, waarop de bewoners zich beraden op mogelijke aangifte.

De emoties zouden zo nu en dan hoog opgelopen zijn tijdens het gesprek, vooral toen het beoogde bestemmingsplan ter sprake kwam. Hierin staat dat er op het woonwagenkamp aan de Broekweg geen bedrijven gevestigd mogen zijn. Dit plan wordt niet aangepast naar aanleiding van het gesprek.

Een woordvoerder van het woonwagenkamp in Waalre liet eerder weten dat kampbewoners uit Amsterdam en Haarlem paraat zouden staan om af te reizen naar Waalre, mocht het gesprek met de burgemeester niet tot tevredenheid leiden bij de woonwagenbewoners. Dit dreigement werd later ingetrokkken.

Aanslag

Waalre werd op 18 juli opgeschrikt door een brand die het gemeentehuis grotendeels verwoestte. De bewoners van het kamp werden vervolgens vrijwel direct aangewezen als waarschijnlijke daders. Daarvoor ontbreekt echter het bewijs.

Begin november meldde de NOS dat een prominente bewoner van het kamp volgens jusitie opdracht zou hebben gegeven voor de aanslag. De advocaat van de bewoners reageerde in een brief naar het Openbaar Ministerie dat deze beschuldiging 'nodeloos grievend' was.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie