ZIJTAART - Drie verdachten die zijn aangehouden na de schietpartij op het kickboksgala van zondagavond in Zijtaart worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.  

De verdachte zwaargewonde 31-jarige broer van het overleden slachtoffer is woensdag vrijgelaten. De politie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Door de schietpartij overleed een 37-jarige kickbokspromotor uit Veghel. Drie verdachten van 26, 30 en 32 jaar uit Veghel zitten nog vast.

De politie maakte verder bekend op zoek te zijn naar de inzittenden van een Mercedes die kort na het schietincident in Zijtaart een lift hebben gegeven aan de 32-jarige verdachte. De oudere man en jonge jongen zijn 'belangrijke getuigen' maar geen verdachten, aldus een politiewoordvoerder.

Organisatie

De organiserende kickboksschool van het kickboksevenement reageerde woensdag voor het eerst met een brief in een lokaal blad. De organisatie zegt dat het incident helemaal niks met het gala te maken had. ''Wat een groot feest moest zijn en ook was komt in alle media terecht als een dag waarop het kickboksen in een slecht daglicht komt te staan. Dat is heel jammer.''