Badr Hari drie maanden vast

AMSTERDAM - Badr Hari wordt drie maanden vastgehouden. De Amsterdamse rechtbank heeft dinsdag vastgesteld dat de vechtsporter de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating heeft overtreden.

Eerder stelde het Openbaar Ministerie (OM) al dat Hari zowel zondag als maandag horecagelegenheden heeft bezocht en bovendien twee getuigen in de zaak tegen hem benaderde. Hari wordt direct na de zitting in Amsterdam naar een huis van bewaring gebracht.

Vrijdag besloot de rechter nog dat hij zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Een van de voorwaarden was dat de K1-vechter geen horecagelegenheden zou bezoeken.

Het contact met de getuigen rekent het OM Hari zwaar aan ''zeker omdat een van die getuigen de volgende dag zou worden gehoord over de zaak Hari door de rechter-commissaris'', aldus Alexandra Oswald van het OM tegen NU.nl.

Zij stelt dat Hari twee belangrijke voorwaarden voor zijn tijdelijke vrijlating heeft overtreden. Hari heeft in twee restaurants geluncht, zegt ze. ''Daarmee toont hij aan dat hij lak heeft aan de gestelde regels en voorwaarden.'' Overigens rekent de raadskamer Hari het restaurantsbezoek niet aan. De voorwaarde was vooral gericht op horeca waar veel mensen zijn en alcohol wordt geconsumeerd, aldus de advocate van Hari, Benedict Ficq.

Ficq

Volgens Ficq, is een goede vriend van zijn vriendin Estelle Cruijff zondagochtend bij het stel langsgeweest voor een ontbijtje. ''In de euforie van de vrijlating is een goede vriend langs geweest. Daarbij hebben ze zich niet gerealiseerd dat hij één van de getuigen was die nog gehoord zou worden.''

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen om wie het precies gaat. Wel is de getuige inmiddels gehoord

Meegeleefd

Volgens Ficq hebben de mensen uit de privéomgeving van het stel erg meegeleefd en was het voor Hari en Cruijff erg onnatuurlijk om diegene te weren uit de omgeving.

De advocate rekent het zichzelf aan dat ze Hari niet beter heeft voorgelicht. Hari zelf reageerde erg teleurgesteld op de uitspraak. Zijn advocate kan nu niet meer tussentijds proberen de 27-jarige topsporter vrij te krijgen.

Koen Everink

Hari zat sinds juli vast omdat justitie hem onder meer verdenkt van een poging tot doodslag op Koen Everink. Tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt.

Hari zelf zegt dat hij Everink alleen een klap heeft gegeven omdat deze een beledigende opmerking maakte over Estelle. Het OM heeft nog acht verdenkingen van gewelddadigheden tegen Hari.

Reactie OM op overtredingen Badr Hari:

Lees meer over:
Tip de redactie