AMSTERDAM - Rond de luchthaven Schiphol reden dinsdagochtend enige geen treinen op last van de brandweer. Het ging om een brand in de Schipholtunnel.

Dat meldt de NS.

"Inmiddels is het vuur in de tunnel brand meester", laat een woordvoerder van Prorail weten. "Het ging om een papierophoping die mogelijk door de vonk van een remmende trein in brand is gevlogen. Een klein brandje."

Het treinverkeer wordt weer hervat. Reizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd, aldus de NS.

Door een wisselstoring rijden er daarnaast minder treinen tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Reizigers op dit traject wordt aangeraden om via Schiphol te reizen, waardoor daar nu extra problemen ontstaan.

Maatregelen 

De tunnel is afgelopen tijd vaker door brandmeldingen gestremd geweest. Op 5 oktober was er rook door een technisch probleem bij een trein en in september moest de Schipholtunnel 2 dagen drie keer dicht wegens brandmeldingen.

Begin oktober maakte spoorbeheerder Prorail bekend een reeks maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Alle wissels waren geïnspecteerd en 80 procent werd opnieuw geslepen. Ook is toen de volledige bovenleiding bekeken en waar nodig vervangen. Bovendien houdt Prorail de tunnel goed schoon.