Badr Hari weer opgepakt

AMSTERDAM - Badr Hari is weer opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij de voorwaarden overtreden die horen bij het besluit van de rechtbank van vrijdag om de kickbokser uit voorarrest vrij te laten.

Zo mocht Hari in afwachting van het begin van zijn proces niet in horecagelegenheden komen. Dat zou hij wel hebben gedaan.

Het OM startte naar aanleiding daarvan een onderzoek. Het OM wil maandagavond verder niets zeggen. Dinsdag volgen meer details.

De kickbokser legt zich niet neer bij zijn nieuwe aanhouding. ''Dat gaan we dinsdag proberen aan te vechten", zei zijn advocaat Benedicte Ficq desgevraagd. Op verdere vragen wilde ze niet ingaan.

Getuigen zouden Hari maandagmiddag samen met zijn vriendin Estelle Cruijff hebben gezien in een restaurant in Amsterdam.

Volgens Hari betrof het een broodjeszaak, waarvan hij dacht dat het geen horecagelegenheid is. ''Het laatste wat ik wil, is het overtreden van de schorsingsvoorwaarden'', zei Hari maandagavond in het televisieprogramma RTL Boulevard.

Doodslag

Hari zat sinds juli vast omdat justitie hem onder meer verdenkt van een poging tot doodslag op Koen Everink. Tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt.

Hari zelf zegt dat hij Everink alleen een klap heeft gegeven omdat deze een beledigende opmerking maakte over Estelle. Het OM heeft nog acht verdenkingen van gewelddadigheden tegen Hari.

Vorige week vrijdag liet de rechter Hari vrij totdat zijn proces is begonnen.

Lees meer over:
Tip de redactie