AMSTERDAM - Een scholiere van het Alphense Scala College is waarschijnlijk door 2 of 3 leerlingen aangerand tijdens een schoolfeest.

Dat bevestigt vestigingsdirecteur Hennie Weeber van het college aan NU.nl

Volgens Omroep West zouden 10 tot 12 leerlingen het meisje tijdens een feestavond hebben lastig gevallen. De aanranding zou tijdens een klassenfeest van de klassen 2 en 3 hebben plaatsgevonden.

De omroep publiceerde het bericht naar aanleiding van vragen die de lokale politicus Gerard van As (Nieuw Elan) aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan de Rijn heeft gesteld.

"Ik weet geen details, maar het is een kwalijke zaak. De veiligheid van kinderen is in het geding", aldus Gerard van As.

Het raadslid wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders over de zaak.

Dansen

Volgens vestigingsdirecteur Weeber zouden 2 of drie jongens het meisje onzedelijk hebben betast. Dit zou zijn gebeurd toen een groep van 11 scholieren om het meisje heen ging dansen. Weeber heeft de groep geschorst en de zaak aan de politie overgedragen. De scholiere in kwestie heeft aangifte gedaan.

"Wij tolereren dit gedrag niet. We hebben de betrokken jongens de volgende dag uit de les gehaald", aldus Weeber die wel zijn verbazing uitsprak over de vragen van Gerard van As.

"Als hij ons had gebeld, hadden we kunnen melden dat we direct actie hebben ondernomen."