SELFKANT - Een 25-jarige man uit Helmond is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een achtervolging door de politie over de Duitse grens heen. Dat maakte de Duitse politie zaterdag bekend.

Volgens de Nederlandse politie was de man en een 24-jarige medeverdachte uit Sittard betrapt bij een diefstal uit een woning in Ohé en Laak.

In Sittard kwam een patrouille de auto met de verdachten op het spoor en begon een achtervolging.

Daarbij kwam het tot een botsing tussen de politieauto en de auto van de verdachten, die vervolgens doorreden.

Grens

De verdachten vluchtten de grens over en hun auto botste bij Tüddern opnieuw op de politieauto. Daarbij verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur. De auto sloeg enkele malen over de kop en belandde ondersteboven in een akker.

Daarbij raakte de Helmondenaar volgens de Duitse politie zwaar gewond. De hulpdiensten zetten een traumahelikopter in, die de zwaargewonde naar het academisch ziekenhuis in Maastricht vloog.

De 24-jarige bijrijder uit Sittard raakte licht gewond. Hij werd naar het Orbis-ziekenhuis in Sittard gebracht.

Meevallen

De Nederlandse politie had zaterdag een iets andere lezing. Volgens een woordvoerster vielen de verwondingen van beide inzittenden wel mee. Een van de verdachten is inmiddels uit het ziekenhuis weggelopen en sindsdien spoorloos. Om welke verdachte en om welk ziekenhuis het daarbij gaat, kon zij niet zeggen.