AMSTERDAM - Het VUmc heeft een sterfgeval op de longchirurgische afdeling uit augustus 2011 niet gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Dat meldt radioprogramma Argos zaterdag in de uitzending.

Volgens deskundigen die Argos opvoert, had het ziekenhuis wel melding moeten maken van het incident. Een woordvoerder van het VUmc bevestigt dat er geen melding is gemaakt bij de inspectie.

''Wij hebben destijds intern besproken of het ging om een meldingsplichtig voorval, en kwamen tot de conclusie dat het dat niet was'', zei een woordvoerder van het VUmc vrijdag.

Contact

Inmiddels is er, naar aanleiding van de uitzending van Argos, wel contact geweest tussen het VUmc en de inspectie, maar is er geen officiële melding gemaakt. ''De inspecteur gaat luisteren naar de uitzending. Wellicht vraagt ze naar aanleiding daarvan later meer informatie op.''

Een woordvoerster van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelde dat er inderdaad inmiddels contact is geweest met het ziekenhuis over het sterfgeval uit augustus 2011. ''Dat gebeuren nemen we mee in het onderzoek.''