EDE - Opnieuw is in Ede een meisje seksueel misbruikt door een jongeman, die er na zijn daad vandoor ging op de fiets.

Ditmaal is het slachtoffer volgens de politie in de tienerleeftijd. Het meisje fietste achter het tuincentrum aan de Lunterseweg.

In april van dit jaar vergreep een nog onbekende jongeman zich aan een meisje van 6 jaar. Deze dader was ook op de fiets. Uit onderzoek is gebleken dat zeker twee andere jonge vrouwen in Ede zijn lastiggevallen door een man die vroeg of ze seks met hem wilden.

Of er verband is tussen de nieuwe misbruikzaak en de zaak uit april wilde de politie woensdagavond nog niet zeggen. Een groot politieteam werkt aan de zaak.

Ontdaan

De man trok het meisje maandag aan het eind van de middag van haar fiets en pleegde seksuele handelingen met haar, zoals de politie het noemt. Daarna fietste hij weg in de richting van Lunteren. Het meisje is zeer ontdaan over wat haar is overkomen en krijgt hulp.

Vorige week vroeg de politie op televisie nog aandacht voor de zaak uit april. Dat leverde tot nu toe 15 tips op. Volgens profielschetsers heeft de gezochte jongeman 'ankerpunten' in Ede: mogelijk woont hij daar of heeft hij er vrienden of een baan. In de zaak van april is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.